Zuhanykabin típusok

zuhanykabin
zuhanykabin

Miben különböznek a zuhanykabin típusok?

Sokféle zuhanykabin elérhető a piacon, így többféle szempontrendszer szerint vizsgálhatjuk azt is, melyik termék lesz számunkra ideális. Legtöbbször azonban a fürdőszoba kialakítását figyelembe véve kell döntést hoznunk, így a zuhanykabin formája és mérete lesz az, melyek eldöntik a kérdést. Lehetetlen teljesen átfogó képet adni a témában, más-más módon csoportosíthatunk. De nézzünk azért néhány lehetőséget!

Zuhanykabin anyaga és ára

Bár nincs két egyforma vélemény, azt többen is hasonlóképpen gondolják, hogy az üveg zuhanykabin elegánsabb megoldást képvisel, mint a műanyag fülkék. A tisztítás szempontjait összehasonlítva is azt lehet mondani, hogy a biztonsági üvegből készült, eleve vízlepergető réteggel bevont darabok némileg könnyebben ápolhatók.

Van azonban, aki arra figyelmeztet, hogy gyártótól függően akár kétszeres, háromszoros különbség is lehet az árakat illetően, a nyugat-európai országok cégei által gyártott zuhanykabinok gyakorta drágábbak. Ám spórolni sem éri meg minden esetben, az élettartam szempontjából olykor megéri kicsit többet költeni egy jobb minőségű termékre.

Zuhanykabin kialakítása

Ha van rendelkezésre álló falfelület, a sarokkabinokkal értékes helyet takaríthatunk meg a fürdőszobában. Szögletes és íves zuhanykabinok széles választékából szemezgethetünk, habár utóbbi formavilág még a kategórián belül is kisebb helyet igényel. Nyílóajtós és görgős zuhanyfülkével is találkozhatunk a modellek között, a görgős megoldással talán több helyet takaríthatunk meg a fürdőszobában.

Jóllehet nem minden esetben adott a lehetőség, hogy a sarokban adjunk helyet a zuhanykabinnak. Szerencsére azonban létezik erre is megoldás, az úgynevezett háromoldalú vagy U-alakú zuhanykabinok beszereléséhez egyetlen fix falfelület is elég lehet. S igazán látványos modellek érhetőek el a kategórián belül, melyek akár a fürdőszoba központi látványelemként is szolgálhatnak.

Zuhanyfal vagy kádparaván

Minél nagyobb egy üveg tábla, annál tetszetősebb látvány nyújt, azt hiszem, ebben sokan egyetértenek. Épp ezért igazán kedvelt megoldás a zuhanyfal, mely akár egyetlen nagy üveg táblából is elkészíthető. Természetesen a vízelvezetés és a burkolat megfelelő kialakításának kérdése alapos körültekintést igényel ebben az esetben, hiszen a zárt zuhanykabinokkal szemben itt könnyebben elúszhat a fürdőszoba. A kivitelezés azonban akár olcsóbb is lehet, mint a hasonló méretű zuhanykabin típusoknál, hiszen kevesebb szerelvényt használunk fel ebben az esetben.

Önmagában egy gyakori vitatéma a családokon belül, hogy kádat vagy zuhanykabint építsenek be a fürdőszobába. Ha mégis marad a kád, egy kádparaván segítségével viszonylag könnyen zuhanykabint létesíthetünk, bizonyosan jobb vízzáró képességgel, mintha csak egy zuhanyfüggönyt lógatnánk fel.

Tolóajtós zuhanykabin

Gyakori probléma, hogy bár zuhanykabin mellett döntöttünk, csekély hely van rá a fürdőszobában. A tolóajtós zuhanykabin segítségével egyértelműen helyet takaríthatunk meg. A görgőn futó ajtó a másik elem mellé csúszik, s nem az alapvetően kicsi térbe nyílik.

Zuhanykabin típusok széles választékával találkozhat a zuhanykabin-szaniter.hu webáruházban, ahol minden igényt kielégítő zuhanykabinok és a hozzájuk tartozó kiegészítők között válogathat! Zuhanykabin vásárlás terén minden kérdésre szívesen válaszolnak, a megrendelés gyors és egyszerű, a házhoz szállítás az egész ország területén biztosított!