Zuhanykabin vásárlás – mire figyelhetünk?

zuhanykabin
zuhanykabin

Tucatnyi szempontot kell mérlegelnünk, amikor zuhanykabin vásárlásra adjuk a fejünket. Természetesen valamennyien a legmodernebb darabot választanánk a fürdőszobába, hiszen annak leglátványosabb berendezési tárgyaként, mondhatni központi elemeként szolgál majd a zuhanykabin. Viszont van néhány alapvető meglátás, melyekre érdemes odafigyelni, mielőtt nagyot könnyítenénk pénztárcánkon. A legfontosabb szempontokból válogattam most.

Zuhanykabin mérete, formája

Az első és legfontosabb szempont természetesen az kell legyen, hogy mekkora terület áll rendelkezésünkre a fürdőszobában. Nyilvánvalóan ez szabja meg a zuhanykabin vásárlás lehetőségeit. A különböző zuhanykabin típusok már kialakításokból adódón sem ugyanakkora helyigénnyel rendelkeznek. Bizonyos típusoknál értékes centimétereket spórolhatunk meg, mely kincset érhet egy kisebb alapterületű fürdőszobában, ahol eleve zsúfolt a berendezés.

  • Az íves kialakítású, tolóajtós zuhanykabinok a helymegtakarítás egyik kiváló alternatívái mindamellett, hogy igazán mutatós, modern hatású darabok. Mivel az ajtók sem vesznek el a térből, kisebb fürdőszobába is jól illeszkedhetnek.

  • Az úgynevezett U alakú zuhanykabinoknak már akár egy falfelület is elég lehet a beépítésre, így ha csak ennyi áll rendelkezésre a fürdőszobában, ez is okos választás lehet.

  • Praktikus lehet azonban akár a zuhanyfal is, ha nem kívánunk komplett kabint beépíteni a fürdőszobába. Egy szép nagy üveg felület nem csak könnyebben ápolható, de a tekintet is jobban magára vonzza.

Zuhanykabin választás – minőség

Szokták volt mondani, hogy az ember addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. A zuhanykabin vásárlás esetén is igaz lehet a mondás, bár elég nagy a szórás az árakat illetően a különböző gyártók termékei között. Az edzett biztonsági üvegből készült zuhanykabin természetesen drágább lehet, mint egy műanyag termék, de akár időtállóbb megoldás is egyben. Nyilvánvalóan mutatósabb darabot kapunk pénzünkért cserébe, ha üvegben gondolkozunk.

  • Tipp: kereshetünk eleve vízlepergető bevonattal ellátott zuhanykabint is, mely hosszú távon előny lehet a takarításban. Nem utolsó sorban a vízkő ellen is tartósabb megoldás lehet. S nyilvánvalóan gondolnunk kell az igénybevétel gyakoriságára is. Nem mindegy, hogy egy ember használja a zuhanykabint vagy mondjuk egy négy személyes család tusol benne nap, mint nap.

Zuhanytálca anyaga

A minőség és az anyaghasználat sem csak a zuhanykabin falánál kérdéses, a zuhanytálca esetében is legalább ennyire fontos szempont. Készülhet akrilból vagy akár műmárványból is a zuhanytálca. Utóbbi nyilvánvalóan sokkal nehezebb, mint az akril.

Hidromasszázs zuhanykabin

Ha nincs idő és lehetőség valamilyen fürdőbe látogatni, a saját fürdőszobában is berendezheti az ember a saját kis wellness-részlegét. Jóllehet ez már inkább a luxus kategóriába tartozik, s a nagyobb költési lehetőséggel megáldott vásárlók kiváltságait erősíti. Jó lehet választás a masszázsfúvókákkal ellátott hidromasszázs zuhanykabin. A hagyományos zuhanykabinokhoz hasonlóan ugyanúgy elérhető ez a kategória is az íves, szögletes és aszimmetrikus formavilágban. Az árakat illetően természetesen nagy a különbség.

Ha nincs egyetértés a családban

Egy több tagú családban olykor nehéz lehet igazságot tenni a fürdési szokásokat és igényeket illetően. Ha zuhanyzást és a habfürdőzést előtérbe helyező családtag is van, köztes megoldásként jöhet szóba a fürdőkád, s hozzá egy kádparaván a zuhanyfüggöny helyett. Többféle modellel is találkozhatunk a piacon: tolóajtós és fixen rögzített üvegmegoldásban is gondolkozhatunk.

Ha zuhanykabinnal kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, akkor a Zuhanykabin-szaniter.hu fürdőszoba webáruházban minden kérdésedre választ kapsz! Zuhanykabin vásárlás részleteivel kapcsolatban keresd őket bizalommal!