2024. augusztus hónap bejegyzései

Duguláselhárítás árak

Hogyan történik a dugulás elhárítás?

A dugulás mindig rosszkor jön, éjszaka, ünnepnapokon, hétvégén. Ezért megpróbáljuk házilag megoldani. Vagy nem is ez az oka?

Gyakori, hogy azért nem hívunk szakembert a duguláshoz, mert nem tudjuk pontosan, hogy mit fog csinálni, az mekkora felfordulással jár.

Fontos tudni, mit várhatunk egy dugulás elhárító szakembertől, ezért összeszedtük a lényeges információkat egy helyre.

Dugulás elhárítás bontással vagy anélkül

A dugulás lassan alakul ki, mint egy krónikus betegség. Ezért, mire végképp eldugul, már előfordul, hogy a megoldás nem lesz egyszerű, esetleg a falat is ki kell bontani, vagy a padlócsempét.

Érdemes tudni, hogy a szakember is arra törekszik, hogy egyszerűen, minél kevesebb felfordulással tudja megoldani a problémát. De van, amikor nincs más megoldás. A dugulás okozhat csőtörést is, és például a beépített vécétartály esetén nincs más megoldás, mint falat bontani.

Erre gondolva, már felújításkor érdemes eltenni egy-egy doboz csempét és padlólapot, az ilyen helyzetekre.

Duguláselhárítás árak

Nagyon fontos tényező, hogy mennyibe kerül, amikor szakember hárítja el a dugulás problémáját. Többféle árrendszer működik, az egyik a fix ár. Ilyenkor annyiba kerül, akkor is, ha öt perc megoldani, és akkor is, ha több óra. De olyan is van, amikor külön van kiszállási díj, falbontás, hétvégi felár, stb.

Mindenképpen tisztázni kell az árakat, mielőtt kijönne a szakember, és akkor senkit nem ér kellemetlen meglepetés.

Dugulás elhárítás takarítással

Gyakori félelem, hogy a dugulás elhárító szakember után romok maradnak és rendetlenség. Elvileg mindenki valódi szakember rendet rak maga után, de ha kétségeink vannak, kérdezzünk rá, mikor felhívjuk, hogy például a sittet elviszi-e.

Összegezve

A dugulás nem gyerekjáték. Érdemes óvatosan kipróbálni néhány házi megoldást, de félelemből nem érdemes lemondani a szakemberről. A telefonban minden információra kérdezzünk rá nyugodtan. Ilyenek lehetnek a pontos árszabás és a falbontás is. Ugyanis nem mindenki vállalja a dugulás elhárítást, ha falat is kell bontani. És az is lényeges, amikor falbontásra kerül a sor, hogy elviszi-e a sittet. A korrekt szakember minden kérdésünkre válaszol, és a dugulást is megfelelően elhárítja el.